Ordu Basını İle Bir Araya Geldik

Merkezi İstanbul’da bulunan Ordulu’lar vakfımız başkan ve yöneticileri ile Ordu’da bir restaurantta Ordu basını ile sabah kahvaltısında bir araya geldik. Yöneticilerimiz ile iki gün Ordu’da kalarak, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, Ordu için, Ordu’ya hizmet anlamında ne yapabilecekleri konusunda görüş alış verişi ve önerilerde bulunacağız.

Kahvaltı sonrası yapılan konuşmalarda ilk olarak Vakıf Basın ve Medya iletişim Başkanımız  Ersin Topcu söz alarak vakıf yöneticilerini tanıttı ve kısa olarak ziyaretin amaç ve nedenlerini anlattı. Topcu, “Özellikle Ordu’nun gözü kulağı olan, Ordu basını ile bir araya gelmekten bu manzara karşısında Ordu’lu olmaktan ve  hepinizle tanışmaktan çok mutlu olduk. Ordulu’lar vakfı 1996 yılında İstanbul’da Ordulu öğrencilere hizmet etmek için kar amacı gütmeyen bu zamana kadar binlerce öğrenciye burs vermiş bir vakıftır.” dedi.

Kahvaltıya vakıf genel başkanımız Zekeriya Erdim, genel başkan yardımcılarımız, gençlik ve kadın kolları başkanlarımız da katıldı.  Büyük Şehir Belediyesi adına toplantıyı basın daire başkanı Cihat Albayrak temsil etti..Toplantının Ordu ziyaretlerinin amacının 2022 yılı faaliyetlerinin basınla paylaşmak olduğunu ifade eden genel başkanımız Zekeriya Erdim, “İstanbul’da Ordulur’la Sivaslı’lardan sonra 2. İkinci sırada bulunuyor. Her il derneğinin kendilerine göre bir gelenekleri var. Ordulu’lar vakfının öncelikli amacı Ordu’lu gençlere eğitim desteği vermektedir. Birçok hemşerimiz bu vakfa destek vermektedir.  Bizde 2022 yılı için bir eylem planı hazırladık. Bunu sizlerle paylaşmak istedik” dedi..

Amacımızın, eğitim, kültür, yardımlaşma olduğunu ifade eden başkan Erdim, “Özellikle gençlerimize taleplerine göre burs veriyoruz. Bursumuz şimdilik İstanbul’la sınırlıdır, fakat bunu il dışı ve yurt dışına da yaymak istiyoruz. İstanbul ve Ordu ile veya yurt dışında bulunan Ordulu’larla yeteri kadar diyalog yok. Buna yönelik gençlerden başlayarak tanışma ve kaynaşma çalışmalarını sağlamak istiyoruz. STK’larla da buluşarak bir araya geleceğiz. Daha verimli hale getirmek için ne yapmalıyız diye çalışmalarımız var” dedi.

"İKİ GÜN ZİYARETLERİMİZ VAR.."

Vakıf genel başkanımız Zekeriya Erdim, bugün ve yarın iki gün Ordu ziyaretleri yapacaklarını bu ziyaretler arasında başta Ordu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan,  Ordu Büyük Şehir Belediye  başkanı Dr. M. Hilmi Güler, Ordu valisi Tuncay Sonel ve bazı  STK’larla görüşerek Ordu için randevu aldıklarını açıkladı.

Başkan Erdim, kendilerinin vakıf olarak Ordu için Şehir araştırması enstitüsü kurulması talebinin olduğunu ve bunun da Üniversiteye yakışacağını ifade ederek, “Ordu Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. M.Hilmi Güler’in “ Proje getirin, öneri ve teklif  getirin” sözleri üzerine kendilerine bu konularda bazı projeler sunacağını ifade etti.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan başkanımız Erdim, vakfa destek veren yardımsever iş adamlarına ve gazetecilere teşekkür ederek ziyaretlerimizin devam edeceğini belirtti.

kurumsal tanıtım filmi